Mail: info@salon-evolve.nl

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Salon Evolve

Op deze pagina kan je de meest gestelde vragen lezen. Staat jouw vraag hier niet bij neem dan gerust contact met mij op.

Door te kiezen voor Salon Evolve kies je voor kwaliteit. Ik doe mijn werk met veel passie en plezier en neem voor elke klant ruim de tijd. Hierdoor bespreken we uitvoerig wat jij mooi vindt en hoe je wilt dat de permanente make-up eruit komt te zien. Ik vertel je wat belangrijk is zowel voor/tijdens/als na de behandeling, zodat jouw permanente make-up het beste resultaat zal behouden. Ik volg een aantal keer per jaar opleidingen/masterclasses zodat ik constant op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast werk ik met de nieuwste apparatuur en producten. Verder ben ik in het bezit van een GGD vergunning en voldoe zowel ik als de salon aan de strengste hygiëne regels. Wil je meer weten over mij of over de salon? Neem dan gerust contact met me op.

Permanente make-up (afgekort PMU) is het inbrengen van pigment in de lederhuid. Het inbrengen van het pigment gebeurd met een tatoeage pen waar een steriele naald op wordt geplaatst. Hierbij worden vervolgens op een verfijnde manier de wenkbrauwen, lippen of eyeliner ingevuld. Doordat er niet te diep in de huid wordt gepigmenteerd zorgt dit voor een subtiele en verfijnde uitstraling. Het doel is om op een natuurlijke manier de make-up na te bootsen zodat je een frisse en levendige opgemaakte uitstraling krijgt. Permanente make-up blijft altijd aanwezig in de huid maar doordat het lichaam de pigmenten langzaam opruimt, wordt de kleur steeds lichter en is het na verloop van tijd vrijwel niet meer zichtbaar. Dit omvat (afhankelijk van de gekozen behandeling en factoren als huidtype/leefstijl) een periode van 1 tot 6 jaar. Zie voor uitgebreide informatie over de verschillende behandelingen de pagina Behandelingen.

Er kan om verschillende redenen gekozen worden voor permanente make-up. De meest voorkomende reden is het gemak van het niet meer iedere dag hoeven te tekenen met poeders/potloden/stiften. De permanente make-up blijft gedurende de dag mooi zitten en zal niet vervagen en hoef je dus niet gedurende de dag bij te werken. Ook wanneer het regent, je op vakantie bent, tijdens sauna bezoeken, een warme dag, je permanente make-up laat je niet in de steek. Permanente make-up biedt ook een uitkomst bij het ouder worden en het verdwijnen van wenkbrauw/wimperharen, verdwijnen van kleur in de lippen en het niet meer goed zelf kunnen tekenen van de eyeliner. Daarnaast kan er ook voor permanente make-up gekozen worden in verband met medische redenen. Bij alopecia of bijvoorbeeld voor een chemokuur kan permanente make-up een hoop zelfvertrouwen teruggeven. Let er wel op dat permanente make-up geen directe vervanger is van make-up. Het resultaat zal veel natuurlijker zijn aangezien de pigmenten in de huid zitten en niet op de huid liggen.

Ondanks wat de naam doet vermoeden is permanente make-up semi permanent. Er zal altijd iets van de pigmenten in de huid blijven maar doordat het lichaam de pigmenten langzaam opruimt, wordt de kleur steeds lichter en is het na verloop van tijd vrijwel niet meer zichtbaar. Voor wenkbrauwen . Het is hierbij erg afhankelijk van het huidtype, kleurkeuze en leefstijl van de klant. Wanneer je bijvoorbeeld veel in de zon ligt, veel rookt of bepaalde medicatie gebruikt is dit van invloed op de houdbaarheid van de permanente make-up. Bij de wenkbrauwen blijft de permanente make-up ongeveer 1 tot 1.5 jaar mooi zichtbaar. Hierna zijn de pigmenten nog wel zichtbaar in de huid maar erg licht geworden waardoor het is aan te raden de wenkbrauwen weer bij te laten werken. Voor de lippen is dit ongeveer 2 tot 3 jaar. De eyeliner blijft eigenlijk altijd zichtbaar doordat de huid erg dun is en er donkere pigmenten worden gebruikt. Voor het mooiste resultaat is het wel aan te raden de eyeliner na ongeveer 2 jaar op te frissen.

Permanente make-up is in principe voor ieder huidtype en voor iedere leeftijd geschikt. Of je nou 16 of 86 bent, een vette huid of droge huid hebt, grove poriën of kleine poriën hebt, het is allemaal mogelijk. De techniek, naaldkeuze en kleurkeuze wordt hierop afgestemd.

Toch is het helaas niet mogelijk om bij iedereen permanente make-up toe te passen. Wanneer een van onderstaande van toepassing is, kan er geen permanente make-up geplaatst worden.

  • Hemofilie (bloed stolt niet goed);
  • Melanomen (vorm van huidkanker);
  • Keloïd (overmatig aanmaken van littekenweefsel);
  • Bij het gebruik van roaccutane (of in de afgelopen 6 maanden gebruikt), dit versnelt de deling van cellen in de bovenste huidlaag;
  • Chronische huidziekten (anders dan hierboven vermeld);
  • Op een geïrriteerde huid (bijvoorbeeld: eczeem, acne, ontsteking, vreemde bultjes, zwellingen, zon verbrandde huid);
  • Leeftijd jonger dan 16 jaar;
  • Bij zwangerschap of borstvoeding;
  • Koorts op de behandeldag;
  • PMU eyeliner: oogaandoeningen zoals glaucoom, staar en herpes simplex oogontsteking;
  • PMU lippen: koortslip op de behandeldag, heel erg droge lippen of wondje op je lippen.

Ook bij gebruik van sommige medicijnen is PMU af te raden, zoals bij antistollingsmiddelen of bloedverdunners. Bloed stuwt het pigment namelijk naar buiten, zodat er veel afstoot zal zijn en de permanente make-up niet pakt. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst een huisarts of behandelend specialist.

Daarnaast mag permanente make-up niet geplaatst worden;

  • op plekken waar het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling is ondergaan;
  • op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
  • op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd;
  • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
  • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.

Permanente make-up kun je heel het jaar door laten zetten. Wel zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden. De behandelde plek mag namelijk 14 dagen na de behandeling niet in de zon, nat worden, of bijgetekend worden. Pas als de korstjes eraf zijn mag je er alles weer mee doen. Ook daarna is het belangrijk om je permanente make-up goed te beschermen door het bijvoorbeeld in te smeren met een hoge SPF-factor.

Nee, ik maak gebruik van een machine met naaldmodule. Het werken met een mesje wordt microblading genoemd en betreft een heel andere techniek. Ik ben hier zelf geen voorstander van aangezien het vlijmscherpe mesje snel te diep in de huid gaat en hierdoor meerdere negatieve gevolgen kan brengen als littekenweefsel, pigmentverkleuring en het permanent (lees járen) zetten van de pigmenten in de huid. Daarnaast is dit voor de klant een pijnlijk gevoel en wordt de behandeling vaak als erg onprettig ervaren. Door het werken met de naaldmodule is er vrijwel geen schade aan de huid en vervagen de pigmenten gelijkmatig uit de huid. De behandeling wordt daarnaast als prettig ervaren.

Permanente make-up lijkt qua werkwijze op tatoeëren maar is totaal iets anders. Bij tatoeëren wordt er tatoeage inkt in de derde huidlaag verwerkt waardoor de tatoeage permanent is en de rest van je leven zichtbaar zal blijven. Permanente make-up betreft het in de tweede huidlaag aanbrengen van pigmenten die na verloop van tijd zullen vervagen. Permanente make-up blijft altijd aanwezig in de huid maar doordat het lichaam de pigmenten langzaam opruimt, wordt de kleur steeds lichter en is het na verloop van tijd vrijwel niet meer zichtbaar. Dit omvat (afhankelijk van de gekozen behandeling en factoren als huidtype/leefstijl) een periode van 1 tot 6 jaar. Doordat er niet te diep in de huid wordt gepigmenteerd zorgt dit voor een subtiele en verfijnde uitstraling. Aangezien de pigmenten steeds vervagen heeft de huid steeds opnieuw weer ruimte voor nieuwe pigmenten en zijn hierdoor correcties in kleur en vorm mogelijk om de permanente make-up er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien gedurende een gewenst aantal jaren.

Permanente make-up is geen vervanging voor gewone make-up. Wanneer de permanente make-up net gezet is kan dit wel zo lijken. De kleur is dan nog donker en heeft strakke lijnen, welke in het genezingsproces zachter zullen worden. Dit willen we juist ook bereiken zodat de permanente make-up natuurlijk zal ogen. Je moet het zien als het mooi verzorgd wakker worden (geen blote billen gezicht) en niet het volledig in de make-up wakker worden. Houd er rekening mee dat het pigment in de huid wordt geplaatst en niet op de huid ligt zoals wenkbrauwpoeder, oogpotlood of lippenstift. Wil je zwaar opgemaakt zijn, dan moet je dat nog steeds zelf doen.

In principe zijn er altijd twee behandelingen nodig. De pigmenten worden na de eerste behandeling namelijk ongeveer 40-70% lichter, afhankelijk van het huidtype en gekozen behandeling. Ook kunnen er wat plekjes wegvallen die we met de nabehandeling weer opvullen. Een nabehandeling is dus altijd aan te raden om het beste resultaat te kunnen garanderen. De nabehandeling vindt plaats zes weken na de eerste behandeling en is inbegrepen in de prijs.

De pigmenten worden na de eerste behandeling ongeveer 40-70% lichter, afhankelijk van het huidtype en gekozen behandeling. Schrik daarom ook niet van de intensiteit na de behandeling. Je zal zien dat na een paar dagen het hele donkere al verdwenen is en de kleur zacht en natuurlijk zal ogen. De eerste paar dagen is het voor sommigen even schrikken als ze langs de spiegel lopen maar bij de meesten is dit na 2 à 3 dagen weer voorbij. Bij de nabehandeling wordt er vrijwel altijd gevraagd om een donkerder pigment aangezien de kleuren licht genezen.

Absoluut, ik gebruik bij elke behandeling een nieuwe steriele naald en werk volledig volgens de richtlijnen van de GGD.

Een ieder ervaart pijn op zijn eigen manier maar over het algemeen worden de behandelingen zeker niet als pijnlijk ervaren. Er wordt bijvoorbeeld bij de pmu wenkbrauwen vaak gezegd dat epileren meer pijn doet. De eyeliner behandeling is wel iets venijniger maar mocht er toch pijn worden ervaren dan is er verdoving beschikbaar waardoor iedereen het als een aangename behandeling zal ervaren. De meeste van mijn klanten vallen in slaap tijdens de behandeling.

Een pijnstiller is niet nodig maar wil je toch iets innemen, neem dan 1 uur voor de behandeling een paracetamol in. Neem geen NSAID’s zoals Ibuprofen, Diclofenac of Naproxen. Deze kunnen het gewenste resultaat verstoren.

Jazeker, er kan wat zwelling en roodheid zijn, vooral bij de lip en eyeliner behandeling, maar deze trekken vaak snel weer weg. Houd er rekening mee dat bij een eyeliner behandeling de lenzen niet meteen weer in kunnen en er dus een bril gedragen moet worden.

Na twee weken is de bovenste huidlaag weer helemaal genezen, na zes weken is de huid volledig genezen. In de genezing zal er een hoop gebeuren met de permanente make-up. De eerste paar dagen is de kleur erg donker doordat de pigmenten in de huid drogen. Hierna zal de huid zich gaan herstellen en vernieuwt deze zich door te vervellen. Na het vervellen zal de kleur erg licht ogen en hebben de pigmenten even nodig om zich te herstellen en zal de kleur langzaamaan weer donkerder gaan ogen. Dit proces neemt ongeveer tot en met de vierde week in beslag.

Dit kan, vooral na lipfillers is permanente make-up een mooie aanvulling. Houd er wel rekening mee dat botox vier weken voor de behandeling geplaatst moet zijn en zes weken na de behandeling weer mogelijk is. Voor fillers is dit vier weken nadat je fillers hebt genomen en twee weken na de pigmentatie mag je weer fillers laten zetten.

Ik zet geen permanente make-up tijdens zwangerschap of borstvoeding. Ondanks dat de kans erg klein is, is er namelijk altijd een kans op infectie. Mocht er een infectie optreden, dan mogen bepaalde medicatie ter bestrijding van de infectie niet gebruikt worden, vanwege het risico voor het (ongeboren) kind.

Dit mag en het is het beste om de permanente make-up te laten zetten voordat je start met de chemotherapie. De eigen wenkbrauwvorm en wenkbrauwharen zijn dan nog zichtbaar voordat de wenkbrauwharen gaan uitvallen door de chemotherapie, waardoor het meest natuurlijke resultaat neergezet kan worden. Wel vraag ik hierbij om de goedkeuring van de behandeld arts.

Dit is vanaf 16 jaar en ouder. Voor de leeftijd 16-18 jaar vraag ik wel toestemming van een van de ouders.

Je moet minstens twee weken voor de behandeling gestopt zijn met wimperserum en de wimperextensions moeten minimaal twee dagen voor de behandeling verwijderd zijn. Beiden zullen namelijk voor een ongewenst resultaat zorgen na de behandeling.

Uiteraard! Ik kijk vanuit mijn specialisme wat de beste vorm en kleur bij jouw gezicht en persoonlijkheid zal zijn. Ik meet de vorm uit en teken deze voor en bespreek deze vervolgens met je. Ook de kleur zal ik je zo duidelijk mogelijk uitleggen zodat je een goed beeld hebt van wat je kunt verwachten. Pas als jij tevreden bent met de vorm en kleur gaan we verder met de behandeling. Er gebeurt dus niets waar je niet vanaf weet.

Ik ben er zelf voorstander van om de haartjes die er zitten zoveel mogelijk te behouden en de natuurlijke wenkbrauwvorm aan te houden. Soms moeten we hier wat van afwijken om op een mooiere vorm uit te kunnen komen, bijvoorbeeld wanneer de staart van de wenkbrauw erg naar beneden afbuigt. De haartjes die buiten de vorm vallen worden weggeschoren of weg geëpileerd, uiteraard in overleg en met jouw toestemming.

Ik neem graag alle tijd voor je zodat je je goed gehoord voelt en al je wensen besproken zijn. De behandeling duurt daardoor ongeveer 2 tot 2.5 uur. Hierbij behandelen we het invullen van formulieren, bespreken van de wensen, huidanalyse, kleur- en pigmentanalyse, uitmeten en voortekenen, de behandeling en het bespreken van de nazorginstructies en onderhouden van de permanente make-up.

Het is belangrijk dat je 24 uur voor de behandeling geen cafeïne meer gaat drinken. Ook mogen er minimaal 48 uur voor de behandeling geen alcohol, pijnstillers (paracetamol mag wel) of drugs genuttigd worden en moet een week voor de behandeling de zonnebank of overmatig zon vermeden worden. Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit zijn. Het is daardoor aan te raden om een bril mee te nemen. Alle voorzorgsmaatregelen krijg je schriftelijk voor de behandeling toegestuurd.

Na een permanente make-up behandeling is het belangrijk dat je twee weken het gebied niet blootstelt aan water, sauna, zonnebank en niet gaat zweten. Daarnaast mag je er niet met de vingers aanzitten en niet aan de velletjes trekken. Ook het dragen van make-up op de behandelde plek is voor twee weken niet mogelijk. De uitgebreide nazorg instructies leg ik je uit na de behandeling en krijg je schriftelijk mee. Het is belangrijk dat je deze instructies goed opvolgt om infectie te voorkomen en om het beste resultaat te kunnen garanderen. Ben je de nazorg instructies kwijt en weet je het niet zo goed meer? Stuur me gerust een bericht.

Je mag sporten maar het is aan te raden niet te intensief te sporten in verband met het nat worden van het zweet en het zout in zweet. Je kunt dus best wat krachttraining doen maar vermijd liever cardio training.

Na een permanente make-up behandeling heb je altijd recht op een nabehandeling na 6 tot 8 weken. Eerder dan deze termijn kan er niet behandeld worden aangezien het helingsproces nog gaande is. Na de nabehandeling heb je nog 2 maanden garantie. Mocht er toch nog iets niet naar wens zijn dan kun je in overleg altijd langskomen. 

Elke huid is anders en reageert anders op de pigmenten. Er zijn verschillende factoren van invloed die ervoor zorgen dat het pigment goed of minder goed opneemt. De dikte van de huid, huidtype, medicijn gebruik, roken en verzorging tijdens en na het genezingsproces kunnen hierop van invloed zijn. Waar er bij de een veel pigmentatie in de huid aanwezig blijft, zal er bij een ander veel kunnen verdwijnen. Met de nabehandeling wordt dit in de meeste gevallen al verholpen. In een enkel geval is er nog een derde behandeling nodig voor een gewenst resultaat.

De kans dat dit gebeurd is erg klein maar er is natuurlijk altijd een mogelijkheid. Van tevoren kan ik niet garanderen dat jouw huid het pigment op juiste wijze opneemt en daardoor het gewenste resultaat wordt geleverd. Hoe spijtig dit ook is, de techniek wordt uitgevoerd zoals het hoort en als blijkt dat het pigment niet blijft zitten dan is er alsnog werk geleverd. Echter wordt er wel een coulante compensatie aangeboden van 50% terugstorting van het betaalde bedrag. Tot nu toe heb ik dit niet eerder mee hoeven maken.

In veel gevallen kan dit wel. Soms is de huid nog te verzadigd met pigment waardoor de huid nog geen nieuwe pigmenten kan opnemen. Dan is het noodzakelijk om eerst een removal of laser behandeling te ondergaan. Wanneer de huid wel in staat is om nieuwe pigmenten op te nemen is het geen probleem om met oude pmu bij mij een afspraak te maken. In veel gevallen kan ik een ongewenst uitgepakte vorm of kleur weer mooi voor je bijwerken. Om teleurstellingen te voorkomen kun je altijd eerst een foto aan me sturen of een afspraak maken voor een gratis intakegesprek.

De behandelingen hebben verschillende prijzen. Kijk hiervoor op de pagina Prijslijst.

adobestock_369930400_optimized

Interesse in een van de behandelingen?

Wacht niet te lang en maak een afspraak

Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, vul je gegevens in en je afspraak is geboekt!