Mail: info@salon-evolve.nl

Wenkbrauwen

Salon Evolve

Wenkbrauwen behandeling

Bij de behandeling voor permanente wenkbrauwen creëren we door middel van een naaldmodule en pigmenten afgestemd op jouw huidtype een natuurlijk volle wenkbrauw. Er zijn hierin verschillende technieken zodat er ingespeeld kan worden op jouw wensen en de uitstraling die jij voor ogen hebt. Door het laten zetten van pmu wenkbrauwen hoef jij je niet meer druk te maken om het tekenen van de wenkbrauwen, ze zullen iedere dag en gedurende de hele dag een mooie uitstraling hebben. Bij mij is het doel altijd om een zacht en natuurlijk resultaat te bieden.

Voordelen permanente wenkbrauwen

Salon Evolve

Ombre powder brows

Bij de powder brows wordt er een poederig effect op de wenkbrauwen gecreëerd waardoor het lijkt alsof je de wenkbrauwen hebt ingevuld met een poeder. Deze techniek is ideaal als je een volle wenkbrauw wilt creëren met een natuurlijke make-up look. Perfect wanneer je iedere dag de wenkbrauwen aanzet met een potloodje of poedertje en het gemak wilt van dit niet meer iedere dag hoeven te doen. Het geeft je meer vorm, kleur en het effect van een volle gestylde wenkbrauw.

Bij de powder brows worden de wenkbrauwen volledig ingeschaduwd op een gelijke wijze over de gehele wenkbrauw. De powder brows is ook onder te verdelen in de ombre powder brows. Ombre betekent dat de voorkant en de bovenkant iets lichter worden gehouden van de onderkant en staart van de wenkbrauw. De wenkbrauw krijgt hierdoor een natuurlijk verloop wat een zacht effect geeft aan de wenkbrauw. Een groot voordeel van de powder brows is dat het geen trauma aan de huid geeft en een snelle genezing heeft. Powder brows zijn daardoor geschikt voor ieder huidtype en voor iedere leeftijd.

Salon Evolve

Hairstroke techniek

Bij de hairstroke techniek wordt er door middel van het inbrengen van pigment in de huid kleine streepjes aangebracht die op haartjes lijken. Er worden een aantal van deze streepjes achter elkaar gezet waardoor het optisch lijkt of je een volle wenkbrauw aan haartjes hebt. Deze techniek is ideaal voor mensen die bepaalde stukjes haren in de wenkbrauw missen en dit willen opvullen met hairstrokes. Ook is deze techniek ideaal voor mensen die de wenkbrauwen net iets meer aangezet willen hebben, iets breder willen hebben of iets meer vorm in de wenkbrauwen willen hebben, maar wel met een heel natuurlijk effect. De hairstroke techniek is helaas niet geschikt voor mensen met een vette of een dunne huid. Dit komt doordat de hairstrokes altijd wat uitvloeien onder de huid. Zo zal een hairstroke er in het begin mooi strak uitzien maar na verloop van tijd zal deze uitvloeien waardoor het een smudge effect zal krijgen. De hairstrokes zullen daardoor meer een powder brow effect krijgen.

Salon Evolve

Combinatie techniek

De combinatie techniek is een combinatie van de hairstroke en powder brows. In de aanzet van de wenkbrauwen worden een paar hairstrokes gezet die vervolgens overlopen in powder brows. Door deze techniek wordt er een zachte en natuurlijke uitstraling gegeven aan de wenkbrauwen. Dit is ideaal voor mensen die in de aanzet weinig eigen wenkbrauwhaartjes hebben en dit mooi opgevuld willen hebben maar evengoed een vol wenkbrauw verloop willen creëren.

Salon Evolve

Microblading

Microblading is een techniek die veel mensen kennen maar waarbij zij eigenlijk niet goed de voor- en nadelen weten te noemen. Bij microblading wordt er door middel van een mesje kleine sneetjes in de huid gemaakt waar vervolgens de pigmenten als het ware ingeduwd worden. Door het mesje kunnen er heel strakke en kleine haartjes nagemaakt worden wat een volle wenkbrauw kan creëren. Van deze techniek ben ik zelf geen voorstander aangezien met het vlijmscherpe mesje snel te diep in de huid wordt gewerkt en het hierdoor meerdere negatieve gevolgen kan brengen als littekenweefsel, pigmentverkleuring en het permanent (lees járen) zetten van de pigmenten in de huid. Ik zie veel klanten waarbij de pigmenten door microblading nog zichtbaar zijn in de huid maar ongecontroleerd zijn weg zijn gaan vinden waardoor het een smudge effect heeft gekregen en de huid niet meer is hersteld na het trauma van het mesje. Het strakke haartje is als het ware een vlekje geworden en de huid is niet meer gezond. Daarnaast is deze techniek voor de klant erg pijnlijk en wordt de behandeling vaak als erg onprettig ervaren. Een fijne oplossing is de techniek met machine en naaldmodule (hairstoke) die dezelfde voordelen heeft als microblading en de nadelen hierbij verwerpt.

Je wenkbrauwen doen ontzettend veel in je gezicht, ze zijn je visitekaartje en benadrukken de mimiek. Je mag dus hoge eisen stellen en je moet me zeker melden welke wensen je zelf hebt. Ik streef naar het beste resultaat en zal je van goed advies voorzien. Bij mij mag je verwachten dat;

  • er naar je geluisterd wordt.
  • je wensen worden meegenomen.
  • ik je een eerlijk advies geef over de behandeling, het resultaat en de kosten.
  • je een persoonlijk en op maat advies krijgt.
  • je een aangename behandeling zult krijgen.
  • ik er alles aan doe om je met een goed resultaat de deur uit te laten gaan.
  • ik je meegeef hoe je de wenkbrauwen zo lang mogelijk mooi kunt houden.

Salon Evolve

Wat te verwachten tijdens en na de behandeling bij Salon Evolve

Ik vind het belangrijk om ruim de tijd voor je te nemen en al je wensen te kunnen bespreken. We beginnen eerst met het invullen van de gezondheidsformulieren zodat ik alle medische informatie heb die nodig is voordat de procedure van start kan gaan. Tegelijkertijd leg ik je uit welke risico’s er aan permanente make-up verbonden zijn en hoe je die risico’s kunt voorkomen. Vervolgens hebben we een consultatie waarin we al jouw wensen bespreken, kijken naar jouw huidtype, kijken naar eventueel oude permanente make-up en ik vermeld je wat de realistische verwachtingen kunnen zijn. We maken foto’s voor de behandeling voor de eigen administratie en wanneer gewenst worden deze gedeeld op social media. De vorm wordt van te voren uitgemeten en getekend en we doen een kleur- en pigmentanalyse zodat je precies weet hoe de permanente make-up eruit zal komen te zien. Pas wanneer je helemaal tevreden bent met de vorm en kleur starten we de behandeling. De behandeling is vrijwel pijnloos en wordt als ontspannen ervaren. De meeste van mijn klanten vallen tijdens de behandeling in slaap. Na de behandeling leg ik je de nazorg uit en meld ik je hoe je de permanente make-up zo goed mogelijk kunt verzorgen zodat deze langdurig mooi blijft. Je krijgt dit ook schriftelijk van me mee. We sluiten af met het maken van een foto en hierna kun je direct door naar huis of je werk.

Na een permanente make-up behandeling ziet de pmu er altijd donker, hard en strak uit. Dit is normaal en het heeft een paar dagen nodig om de zachte en natuurlijke uitstraling te krijgen die het behoort te hebben. In dit genezingsproces is het belangrijk dat je twee weken het gebied niet blootstelt aan water, sauna, zonnebank en niet gaat zweten. Daarnaast mag je er niet met de vingers aanzitten en niet aan de velletjes trekken. Ook het dragen van make-up op de behandelde plek is voor twee weken niet mogelijk. De uitgebreide nazorg instructies leg ik je uit na de behandeling en krijg je schriftelijk mee. Het is belangrijk dat je deze instructies goed opvolgt om het beste resultaat te kunnen garanderen.
Na twee weken is de bovenste huidlaag weer helemaal genezen, na zes weken is de huid volledig genezen. In de genezing zal er een hoop gebeuren met de permanente make-up. De eerste paar dagen is de kleur erg donker doordat de pigmenten in de huid drogen. Hierna zal de huid zich gaan herstellen en vernieuwt deze zich door te vervellen. Na het vervellen zal de kleur erg licht ogen en hebben de pigmenten even nodig om zich te herstellen en zal de kleur langzaamaan weer donkerder gaan ogen. Dit proces neemt ongeveer tot en met de vierde week in beslag.

Na zes weken is de huid volledig genezen en zien we elkaar weer voor de nabehandeling. De pigmenten worden na de eerste behandeling namelijk ongeveer 40-70% lichter, afhankelijk van het huidtype. Ook kunnen er wat plekjes wegvallen zijn die we met de nabehandeling weer opvullen. Een nabehandeling is dus altijd aan te raden om het beste resultaat te kunnen garanderen. Na de tweede behandeling is dezelfde nazorg noodzakelijk. Na deze behandeling blijven de pigmenten in de wenkbrauwen ongeveer anderhalf tot drie jaar zichtbaar in de huid. Om de pigmenten mooi op kleur te houden en de wenkbrauwen de mooie uitstraling te laten behouden, raad ik aan om na een jaar tot anderhalf jaar een opfrisbehandeling te plannen.

Oude permanente make-up

Heb je al pmu wenkbrauwen en wil je dit laten bijwerken? In veel gevallen kan ik je hiermee helpen.
Het kan zijn dat de vorm niet meer helemaal strak en naar wens is of dat de pigmenten grijs of rood zijn geworden door verschillende factoren als foutieve pigment keuze of leefstijl van de klant. Het is dan mooi om dit weer bij te werken en de pmu een opfris te geven. Het grijs kan ik bijvoorbeeld voor je opwarmen waardoor het niet meer assig zal tonen en het rood is ook vaak goed te corrigeren naar een mooie bruin tint. Soms is de huid nog te verzadigd met pigment waardoor de huid nog geen nieuwe pigmenten kan opnemen. Dan is het noodzakelijk om eerst een removal of laser behandeling te ondergaan. Wanneer de huid wel in staat is om nieuwe pigmenten op te nemen is het geen probleem om met oude pmu bij mij een afspraak te maken. Ik geef je graag advies en zal kijken wat er mogelijk is en welk resultaat we kunnen behalen dat zo goed als mogelijk aansluit bij jouw wensen. Om teleurstellingen te voorkomen kun je altijd eerst een foto naar me sturen of maak gerust een afspraak voor een gratis intakegesprek.

Kosten permanente make-up wenkbrauwen

De kosten van permanente make-up wenkbrauwen zijn 350 euro. Dit bedrag is inclusief de nabehandeling na zes weken.

Door te kiezen voor Salon Evolve kies je voor kwaliteit. Ik doe mijn werk met veel passie en plezier en neem voor elke klant ruim de tijd. Hierdoor bespreken we uitvoerig wat jij mooi vindt en hoe je wilt dat de permanente make-up eruit komt te zien. Ik vertel je wat belangrijk is zowel voor/tijdens/als na de behandeling, zodat jouw permanente make-up het beste resultaat zal behouden. Ik volg een aantal keer per jaar opleidingen/masterclasses zodat ik constant op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast werk ik met de nieuwste apparatuur en producten. Verder ben ik in het bezit van een GGD vergunning en voldoe zowel ik als de salon aan de strengste hygiëne regels. Wil je meer weten over mij of over de salon? Neem dan gerust contact met me op.

Nee, ik maak gebruik van een machine met naaldmodule. Het werken met een mesje wordt microblading genoemd en betreft een heel andere techniek. Ik ben hier zelf geen voorstander van aangezien het vlijmscherpe mesje snel te diep in de huid gaat en hierdoor meerdere negatieve gevolgen kan brengen als littekenweefsel, pigmentverkleuring en het permanent (lees járen) zetten van de pigmenten in de huid. Daarnaast is dit voor de klant een pijnlijk gevoel en wordt de behandeling vaak als erg onprettig ervaren. Door het werken met de naaldmodule is er vrijwel geen schade aan de huid en vervagen de pigmenten gelijkmatig uit de huid. De behandeling wordt daarnaast als prettig ervaren.

Ik ben er zelf voorstander van om de haartjes die er zitten zoveel mogelijk te behouden en de natuurlijke wenkbrauwvorm aan te houden. Soms moeten we hier wat van afwijken om op een mooiere vorm uit te kunnen komen, bijvoorbeeld wanneer de staart van de wenkbrauw erg naar beneden afbuigt. De haartjes die buiten de vorm vallen worden weggeschoren of weg geëpileerd, uiteraard in overleg en met jouw toestemming.

Ik neem graag alle tijd voor je zodat je je goed gehoord voelt en al je wensen besproken zijn. De behandeling duurt daardoor ongeveer 2 tot 2.5 uur. Hierbij behandelen we het invullen van formulieren, bespreken van de wensen, huidanalyse, kleur- en pigmentanalyse, uitmeten en voortekenen, de behandeling en het bespreken van de nazorginstructies en onderhouden van de permanente make-up.

Na twee weken is de bovenste huidlaag weer helemaal genezen, na zes weken is de huid volledig genezen. In de genezing zal er een hoop gebeuren met de permanente make-up. De eerste paar dagen is de kleur erg donker doordat de pigmenten in de huid drogen. Hierna zal de huid zich gaan herstellen en vernieuwt deze zich door te vervellen. Na het vervellen zal de kleur erg licht ogen en hebben de pigmenten even nodig om zich te herstellen en zal de kleur langzaamaan weer donkerder gaan ogen. Dit proces neemt ongeveer tot en met de vierde week in beslag.

Jazeker, er kan wat zwelling en roodheid zijn, vooral bij de lip en eyeliner behandeling, maar deze trekken vaak snel weer weg. Houd er rekening mee dat bij een eyeliner behandeling de lenzen niet meteen weer in kunnen en er dus een bril gedragen moet worden.

adobestock_516420973_optimized

Interesse in een van de behandelingen?

Wacht niet te lang en maak een afspraak

Kies de gewenste behandeling(en), reserveer een tijdsblok, vul je gegevens in en je afspraak is geboekt!