Mail: info@salon-evolve.nl

Behandelingen

Maak kennis met permanente make-up

Permanente make-up (afgekort PMU) is het inbrengen van pigment in de lederhuid. Het inbrengen van het pigment gebeurt met een machine met tatoeage pen waar een steriele naald op wordt geplaatst. Hierbij worden vervolgens op een verfijnde manier de wenkbrauwen, lippen of eyeliner ingevuld. Doordat er niet te diep in de huid wordt gepigmenteerd zorgt dit voor een subtiele en verfijnde uitstraling. Het doel is om op een natuurlijke manier de make-up na te bootsen zodat je een frisse en levendig opgemaakte uitstraling krijgt.

Waarom permanente make-up?

Er kan om verschillende redenen gekozen worden voor permanente make-up. De meest voorkomende reden is het gemak van het niet meer iedere dag hoeven te tekenen met poeders/potloden/stiften. De permanente make-up blijft gedurende de dag mooi zitten, zal niet vervagen en hoef je dus niet gedurende de dag bij te werken. Ook wanneer je gaat douchen, wanneer het regent, je op vakantie bent, tijdens sauna bezoeken of op een warme dag, je permanente make-up laat je niet in de steek. Permanente make-up biedt ook een uitkomst bij het ouder worden en het verdwijnen van de wenkbrauw/wimperharen, verdwijnen van kleur in de lippen en het niet meer goed zelf kunnen tekenen van de make-up. Daarnaast kan er ook voor permanente make-up gekozen worden in verband met medische redenen. Bij alopecia of bijvoorbeeld voor het traject van een chemokuur kan permanente make-up een hoop zelfvertrouwen teruggeven. Let er wel op dat permanente make-up geen directe vervanger is van make-up. Het resultaat zal veel natuurlijker zijn aangezien de pigmenten in de huid zitten en niet op de huid liggen.
Ondanks wat de naam doet vermoeden is permanente make-up semi permanent. Er zal altijd iets van de pigmenten in de huid blijven maar doordat het lichaam de pigmenten langzaam opruimt, wordt de kleur steeds lichter en is het na verloop van tijd vrijwel niet meer zichtbaar. Dit omvat (afhankelijk van de gekozen behandeling, het huidtype, kleurkeuze en leefstijl van de klant) een periode van 1 tot 6 jaar. Wanneer je bijvoorbeeld veel in de zon ligt, veel rookt of bepaalde medicatie gebruikt, is dit van invloed op de houdbaarheid van de permanente make-up. Doordat de huid de pigmenten opruimt en de pmu daardoor dus steeds lichter wordt, is het aan te raden om de pmu na een bepaalde periode weer bij te laten werken. Na de opfris behandeling kun je dan weer een tijd vooruit met je permanente make-up.

Behandelingen

img_0258_optimized

Permanente
wenkbrauwen

Bij de permanente wenkbrauwbehandeling gebruiken we een naaldmodule en pigmenten die speciaal zijn afgestemd op jouw huidtype, om zo natuurlijk ogende volle wenkbrauwen te creëren.

facetune_30-12-2022-20-26-44_optimized

Permanente
eyeliner

Een permanente eyeliner is de ideale oplossing voor mensen die elke ochtend hun eigen eyeliner aanbrengen en het gemak willen ervaren van het niet langer hoeven doen.

Browlamination Tint

Beauty

Op deze pagina tref je details aan over de volgende behandelingen: henna brows, hybrid brows, brow lamination en lash lift.
lip-shadow_optimized

Permanente
lippen

Permanente lipmake-up is perfect voor mensen met weinig natuurlijke lipkleur, smalle of ongelijke lippen, of een gebrek aan lipcontour.

Permanente make-up is in principe voor ieder huidtype en voor iedere leeftijd geschikt. Of je nou 16 of 86 bent, een vette huid of droge huid hebt, grove poriën of kleine poriën hebt, het is allemaal mogelijk. De techniek, naaldkeuze en kleurkeuze wordt hierop afgestemd.

Toch is het helaas niet mogelijk om bij iedereen permanente make-up toe te passen. Wanneer een van onderstaande van toepassing is, kan er geen permanente make-up geplaatst worden.

 • Hemofilie (bloed stolt niet goed);
 • Melanomen (vorm van huidkanker);
 • Keloïd (overmatig aanmaken van littekenweefsel);
 • Bij het gebruik van roaccutane (of in de afgelopen 6 maanden gebruikt), dit versnelt de deling van cellen in de bovenste huidlaag;
 • Chronische huidziekten (anders dan hierboven vermeld);
 • Op een geïrriteerde huid (bijvoorbeeld: eczeem, acne, ontsteking, vreemde bultjes, zwellingen, zon verbrandde huid);
 • Leeftijd jonger dan 16 jaar;
 • Bij zwangerschap of borstvoeding;
 • Koorts op de behandeldag;
 • PMU eyeliner: oogaandoeningen zoals glaucoom, staar en herpes simplex oogontsteking;
 • PMU lippen: koortslip op de behandeldag, heel erg droge lippen of wondje op je lippen.

Ook bij gebruik van sommige medicijnen is PMU af te raden, zoals bij antistollingsmiddelen of bloedverdunners. Bloed stuwt het pigment namelijk naar buiten, zodat er veel afstoot zal zijn en de permanente make-up niet pakt. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst een huisarts of behandelend specialist.

Daarnaast mag permanente make-up niet geplaatst worden;

 • op plekken waar het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling is ondergaan;
 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
 • op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd;
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.

Permanente make-up kun je heel het jaar door laten zetten. Wel zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden. De behandelde plek mag namelijk 14 dagen na de behandeling niet in de zon, nat worden, of bijgetekend worden. Pas als de korstjes eraf zijn mag je er alles weer mee doen. Ook daarna is het belangrijk om je permanente make-up goed te beschermen door het bijvoorbeeld in te smeren met een hoge SPF-factor.

Permanente make-up lijkt qua werkwijze op tatoeëren maar is totaal iets anders. Bij tatoeëren wordt er tatoeage inkt in de derde huidlaag verwerkt waardoor de tatoeage permanent is en de rest van je leven zichtbaar zal blijven. Permanente make-up betreft het in de tweede huidlaag aanbrengen van pigmenten die na verloop van tijd zullen vervagen. Permanente make-up blijft altijd aanwezig in de huid maar doordat het lichaam de pigmenten langzaam opruimt, wordt de kleur steeds lichter en is het na verloop van tijd vrijwel niet meer zichtbaar. Dit omvat (afhankelijk van de gekozen behandeling en factoren als huidtype/leefstijl) een periode van 1 tot 6 jaar. Doordat er niet te diep in de huid wordt gepigmenteerd zorgt dit voor een subtiele en verfijnde uitstraling. Aangezien de pigmenten steeds vervagen heeft de huid steeds opnieuw weer ruimte voor nieuwe pigmenten en zijn hierdoor correcties in kleur en vorm mogelijk om de permanente make-up er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien gedurende een gewenst aantal jaren.

Permanente make-up is geen vervanging voor gewone make-up. Wanneer de permanente make-up net gezet is kan dit wel zo lijken. De kleur is dan nog donker en heeft strakke lijnen, welke in het genezingsproces zachter zullen worden. Dit willen we juist ook bereiken zodat de permanente make-up natuurlijk zal ogen. Je moet het zien als het mooi verzorgd wakker worden (geen blote billen gezicht) en niet het volledig in de make-up wakker worden. Houd er rekening mee dat het pigment in de huid wordt geplaatst en niet op de huid ligt zoals wenkbrauwpoeder, oogpotlood of lippenstift. Wil je zwaar opgemaakt zijn, dan moet je dat nog steeds zelf doen.

De pigmenten worden na de eerste behandeling ongeveer 40-70% lichter, afhankelijk van het huidtype en gekozen behandeling. Schrik daarom ook niet van de intensiteit na de behandeling. Je zal zien dat na een paar dagen het hele donkere al verdwenen is en de kleur zacht en natuurlijk zal ogen. De eerste paar dagen is het voor sommigen even schrikken als ze langs de spiegel lopen maar bij de meesten is dit na 2 à 3 dagen weer voorbij. Bij de nabehandeling wordt er vrijwel altijd gevraagd om een donkerder pigment aangezien de kleuren licht genezen.

Een ieder ervaart pijn op zijn eigen manier maar over het algemeen worden de behandelingen zeker niet als pijnlijk ervaren. Er wordt bijvoorbeeld bij de pmu wenkbrauwen vaak gezegd dat epileren meer pijn doet. De eyeliner behandeling is wel iets venijniger maar mocht er toch pijn worden ervaren dan is er verdoving beschikbaar waardoor iedereen het als een aangename behandeling zal ervaren. De meeste van mijn klanten vallen in slaap tijdens de behandeling.

Het is belangrijk dat je 24 uur voor de behandeling geen cafeïne meer gaat drinken. Ook mogen er minimaal 48 uur voor de behandeling geen alcohol, pijnstillers (paracetamol mag wel) of drugs genuttigd worden en moet een week voor de behandeling de zonnebank of overmatig zon vermeden worden. Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit zijn. Het is daardoor aan te raden om een bril mee te nemen. Alle voorzorgsmaatregelen krijg je schriftelijk voor de behandeling toegestuurd.

Na een permanente make-up behandeling is het belangrijk dat je twee weken het gebied niet blootstelt aan water, sauna, zonnebank en niet gaat zweten. Daarnaast mag je er niet met de vingers aanzitten en niet aan de velletjes trekken. Ook het dragen van make-up op de behandelde plek is voor twee weken niet mogelijk. De uitgebreide nazorg instructies leg ik je uit na de behandeling en krijg je schriftelijk mee. Het is belangrijk dat je deze instructies goed opvolgt om infectie te voorkomen en om het beste resultaat te kunnen garanderen. Ben je de nazorg instructies kwijt en weet je het niet zo goed meer? Stuur me gerust een bericht.

Na een permanente make-up behandeling heb je altijd recht op een nabehandeling na 6 tot 8 weken. Eerder dan deze termijn kan er niet behandeld worden aangezien het helingsproces nog gaande is. Na de nabehandeling heb je nog 2 maanden garantie. Mocht er toch nog iets niet naar wens zijn dan kun je in overleg altijd langskomen. 

Elke huid is anders en reageert anders op de pigmenten. Er zijn verschillende factoren van invloed die ervoor zorgen dat het pigment goed of minder goed opneemt. De dikte van de huid, huidtype, medicijn gebruik, roken en verzorging tijdens en na het genezingsproces kunnen hierop van invloed zijn. Waar er bij de een veel pigmentatie in de huid aanwezig blijft, zal er bij een ander veel kunnen verdwijnen. Met de nabehandeling wordt dit in de meeste gevallen al verholpen. In een enkel geval is er nog een derde behandeling nodig voor een gewenst resultaat.

Salon Evolve

Plan vandaag nog jouw afspraak in!

Ontdek de magie van permanente make-up en laat jouw natuurlijke schoonheid stralen! Neem vandaag nog contact op en plan een consultatie voor een prachtige en langdurige transformatie. Klik hier om een afspraak te maken en stap binnen in de wereld van moeiteloze schoonheid.